One Comment

  1. Jitze Jongsma

    Ik ben het met jullie eens dat slachtoffer gedrag niet de oplossing is. Een positieve, duidelijke en eerlijke houding brengt ons meer. Ik weet echter niet of “hup, aan het werk” op korte termijn de rust brengt die de meeste mensen willen.
    We zijn in de westerse wereld in een soort perfect storm beland waar issues als immigratie, klimaat, slavernij etc. bij veel mensen top of mind zijn. M.i. moet je die zaken wel adresseren. Je zult echt naar mensen moeten luisteren. Wat niet hetzelfde is als iedereen zijn zin geven.

    Het lijkt mij een goede zaak wanneer, na de verkiezingen, de partijen die aan de formatietafel zitten starten met een blanco vel papier. En misschien eerst wel met een enquete of raadpleeg ronde van allerlei groepen in onze samenleving. En daar beleid op gaan maken waar natuurlijk ook alle betrokken partijen zichzelf in terug herkennen.
    Dit vraagt heel veel geduld en creativiteit van de politici, maar is in mijn ogen een veel betere manier om zoveel mogelijk mensen op één lijn te krijgen dan vanuit het torentje compromissen te sluiten. Ik denk dat mensen als Rutte, Pechtold en Klaver dit zouden kunnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *