Urban Country

De snelheid van de stad, de rust van de natuur: het was ooit een duidelijke tegenstelling. Maar schijn bedriegt. Zij die leven in de razende stad zijn steeds vaker op zoek naar een rustpunt. Het liefste wel praktisch en dicht bij huis: In het yogacentrum, de eco-winkel of gewoon thuis, met een zelfhulpboek over mindfulness. We willen snel en langzaam, drukte en rust, zingeving maar wel pragmatisme, we willen anoniem zijn maar ook samen. We willen alles tegelijk.

Man en vrouw. We hadden ooit een patriarchaal-monotheïstisch wereldbeeld: de man was de baas, er was één almachtige God. Gelukkig is dat voorbij. Maar waar we nu zijn beland weet niemand. Wat is een man en wat is een vrouw? Wie is de baas? Welke rol past ons het best? Wie is dominant, wie onderdanig? Willen we vrij zijn of gebonden? De man-vrouw relatie zit in een diepe identiteitscrisis. En ook hier geldt: we willen alles en we willen het nu. Laten we elkaar geen mietje noemen: de echte man sterft uit…

Het is de problematiek van de huidige generatie dertigers die laveert tussen werk en vrije tijd, ouderschap en ondernemerschap, rebellie en conformisme. Voor wie zich hierin herkent, een scherpe pen heeft, humor niet schuwt en graag eens mee wil schrijven: schrijf je stuk en stuur ‘m in!